Kartalkaya kayak merkezi, kayak dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biridir
Aralık ayı başından itibaren Mart ayı sonlarına kadar, keyifle vakit geçirebileceğiniz, 3 metreyi bulan kar yüksekliği ile kayak severlerin tercih ettiği en uygun yerlerden birisidir.
Bolu il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu dağları üzerinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi’nin çevresi orman örtüsü ile kaplıdır ve bu haliyle Kartalkaya, yaz ve bahar aylarında da yürüyüş turları için de ideal olmakla birlikte, doğa ve spor tutkunları için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında çoktan yerini almıştır.
[bkparallax image_url = “https://www.egefisiltilari.com/wp-content/uploads/2020/01/kis-tatili.jpg” url = “” title = “KARTALKAYA DA KAYAK VE TATİL KEYFİ”][/bkparallax]
Kartalkaya Kayak Merkezine Ulaşım
Konum olarak Ankara ve İstanbul’a yakın mesafede olan Kartalkaya’ya ulaşım oldukça kolaydır.
Hava yolu ile ulaşım: Kartalkaya’nın bağlı bulunduğu Bolu ilinde havalimanı mevcut değil. Kartalkaya’ya ulaşım sağlamak için İstanbul Sabiha Gökçen ya da Ankara Esenboğa havalimanlarından birini tercih etmelisiniz. Özellikle İzmir, Antalya, Kars ya da Gaziantep gibi Türkiye’nin farklı yerlerinden Kartalkaya’ya gelmek isteyenler için hava yolu daha avantajlı olabilir. Hem İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na hem de Ankara Esenboğa Havalimanı’na Türkiye’nin tüm şehirlerinden aktarmasız uçuşlar bulunuyor. Havalimanına geldikten sonra, yaklaşık 3 saatlik bir kara yolculuğu için araba kiralayabilir ya da otobüs yolculuğunu tercih edebilirsiniz.
Özel aracınızla ulaşım: İstanbul Kartalkaya arası yaklaşık 295 km’dir ve dört saat kadar sürmektedir. Ankara Kartalkaya arası yaklaşık 190 km’dir ve yaklaşık 2,5 saat kadar sürmektedir.
Bolu şehir merkezinden 38 km mesafede olan Kartalkaya’ya araç veya toplu taşıma ile 45 dakika gibi bir sürede ulaşılabilir. Ayrıca bir çok otelin müşterileri için şehir merkezinden servis hizmeti de var. Çeşitli tur şirketlerinin düzenlediği geziler de burada keyifli bir tatil geçirmeniz için bir başka yolculuk alternatifiniz olabilir.
Yol güzergahı üzerinde Sarıalan Yaylası, Saraycık Göleti gibi hayranlıkla seyredebileceğiniz bir çok doğa güzelliği de yolculuğunuzu daha da keyifli bir hale getirebilir.
Kartalkaya Kayak Merkezi Hakkında
Uludağ’dan sonra Türkiye’nin ikinci en popüler kayak merkezi olan Kartalkaya’nın çevresi de doğası ve temiz havası ile insana huzur veriyor.
Bulunduğu bölgenin ılıman iklimi nedeniyle sadece amatör kayak ve snowboard için değil; aynı zamanda Alp disiplini, kros kayağı ve kano turları için de uygun bir ortama sahiptir.
Her yıl en az dört ay karla kaplı bir görüntüye imza atan ve 3 telesiyej, 11 mekanik tesise sahip olan kayak merkezinin 28 kayak pisti toplam 30 km uzunluğundadır.
Kayak tecrübesi olmayanlar, kayak sporuna yeni başlayanlar için Resul Dede ve Çamçukuru pistleri idealken; Kırmızı Pist, Gezi Pisti, Kazankaya ve Arka Çanak isimli pistler normal zorluk derecesinde yer alıyor.
Adrenalin sevenleri bekleyen adresler ise Efe Pisti, Yılmaz Demir Pisti ve Siyah Pist. Kartalkaya’da ayrıca Türkiye’nin en profesyonel snowpark projesi bulunmakta.
Projede 3 ana rampa, 1 corner, uzunlukları 3-6 metre arasında değişen 3 handrail ve 3 box mevcut.
Snowboard yapmak isteyenler için önerilen pist ise Resul Dede.
Tesiste tecrübeli kayak eğitmenleri ve her ihtiyacınızı karşılayabilecek kiralık kayak ekipmanları da mevcut.
Kartalkaya Kayak Merkezi’ne Giriş Ücreti Var mı?
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Uludağ ya da Erciyes’te olduğu gibi standart bir skipass uygulaması mevcut değil. Dağda bulunan iki tesisten pistlere erişim bulunuyor.
[blockquote style=”blockquote_style1″ align=”aligncenter” textcolor=”#050000″ background=”#41d9d9″]KARTALKAYA DA GEZİLECEK YERLER[/blockquote]
Kartalkaya’ya geliş sebebiniz keyifli bir kayak tatili yapmak olsada buraya kadar gelmişken vaktinizde varsa Kartalkaya çevresinde görmeniz gereken doğa güzelliklerinden mahrum kalmamalısınız.Sabahın ilk karları ile kayak ya da snowboard yapıp öğleden sonraki saatlerinizi doğanın cömertçe sunduğu güzellikleri gezerek geçirmeyi de tercih edebilirsiniz.
•Sarıalan Yaylası
Kartalkaya denildiğinde ilk akla gelen gezi rotası Sarıalan yaylası. Kayak Merkezi’ne son derece yakın olan bu yaylada konaklama alternatifleri de bulunuyor. Tecrübeli kayakçılar hem daha ekonomik fiyatları değerlendirmek hem de doğayla iç içe vakit geçirmek için burayı tercih edebiliyor. Doğal yayla ortamının keyfini çıkarmak isterseniz, Sarıalan’da alabalık, köy tereyağı ve köy peyniri gibi lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin. Sarıalan, yazın çiçeklerle renklenirken kışın da bembeyaz bir örtüyle yılın her mevsiminde görülmeye değer.
•Seben Gölü
Kartalkaya Kayak Merkezi’nin 10 kilometrelik çevresinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük göllerinden biri Seben Gölü var. Bolu çevresinde akla gelen ilk göl Abant olsa da, Seben Gölü’de çok daha büyük olarak ön plana çıkıyor. Mevsim koşullarının uygunluğuna göre gölün çevresindeki piknik yerlerinden hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyorsunuz.
•Saraycık Gölü
Etrafı dağlarla çevrili bu göl, kayak sporunun verdiği adrenalinle yetinmeyip biraz daha macera arayanlar için ideal konumda. Eğer kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız göl çevresi bunun için ideal olmakla birlikte mevsim koşullarına da dikkat etmekte fayda var. Elektrik, su, yeme içme gibi konularda sıkıntı yaşayabileceğinizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.
Bolu’da göller bitmiyor tabi ki;
Gölcük Tabiat Parkı, Abant Gölü, Yedigöller Milli Parkı’da görebileceğiniz yerlerden. Buralarıyla ilgili detaylı bilgi için Bolu Abant, Gölcük, Yedigöller Gezi Rehberi yazıma göz atabilirsiniz.
Kartalkaya’da Konaklama
Kartalkaya, yakınlığından dolayı Ankara ve İstanbul’da yaşayan kayak tutkunları başta olmak üzere kayak sporuyla ilgilenen yerli turistlerin favori adresleri arasında ilk sıralarda. Kartalkaya’da Aralık ayında başlayan ve Mart sonuna kadar devam eden sezon, özellikle Ocak ortaları gibi zirveye ulaşıyor. Otellerin sayısı Uludağ’a göre daha az olduğundan rezervasyon konusunda acele etmekte fayda var. Otellerin kendi web siteleri üzerinden erken rezervasyon indirimleri de olabiliyor. Tesisler konforlu olmanın yanısıra kayak ekipmanları, kayak dersi ya da pist gibi konularda otel ziyaretçilerine gerekli hizmeti de sunuyor. Bütçenize ve kişisel beğenilerinize göre zincir otellere ait lüks binalarda ya da çam kokuları içerisindeki butik otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. Grand Kartal Otel, Kaya Palazzo Otel ve Dorukkaya Otel, sundukları lift ve pist imkanları ile tercih edilebilecek oteller arasında biraz daha önde gibi.
Gazelle Resort & Spa, Golden Key Hotel, Lagoon Palace, Hotel Gölevi – Kartalkaya
Saraycık Göl Evi Otel, Saraycık, Sarıalan Otel Dağ Evi, Sarıalan, Grand Baysal Otel, Sarıalan
Sarıalan Orman Köşkleri..
Kartalkaya Kayak Merkezi ve Kartalkaya çevresinde konaklayabileceğiniz, diğer yarı/tam pansiyon otellerinden bazıları..
[inline_posts type=”same_cat” box_title=”Diğer Yazılar” align=”alignleft” textcolor=”#030000″ background=”#d4d2d2″][/inline_posts]
Kartalkaya’da Neler Yapılabilir, Ne Yenir?
Kartalkaya; doğal güzellikleri ve doğa sporları için sunduğu imkanları ile hem de huzurlu bir haftasonu geçirmek isteyenler için oldukça zengin bir bölge. Aslında tam keyfini çıkarmak için imkanınız varsa bir haftanızı ayırmalısınız.
Gelin şimdi neler yapılabilir biraz bakalım!
* Dağ manzaralı bir oda rezervasyonu ile bembeyaz doğayla huzurun keyfini çıkarabilirsiniz. Dağ eteklerinin muhteşem huzuruyla kahvaltı keyfinizi mümkün olduğunca uzun tutarak tadını çıkarın.
* Kayak yapmayı bilmiyorsanız, kayak derslerini deneyebilirsiniz.
* Tecrübeli bir kayak tutkunuysanız snowboard sporlarının yanı sıra; kayaklı atlama, serbest stil, biatlon ve kayaklı koşu gibi sporlarda da kendinizi deneyebilirsiniz.
* ATV ya da kar motoruyla Kartalkaya zirvelerini turlayabilirsiniz.
* Sırt çantanızı da alarak arkadaş grubunuzla yürüyüşler yapabilirsiniz.
* Sıcacık şömine ateşinde müzik, kahve ve kitabınızla keyifli saatler geçirebilir ya da dostlarınızla uzun sohbetler yapabilirsiniz.
* Kartalkaya’da düzenlenen gece etkinliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Cuma ve Cumartesi geceleri daha yoğun olmakla birlikte haftanın her günü mutlaka bir organizasyon düzenleniyor.
* Bir gününüzü Bolu şehir merkezine ayırarak buradaki tarihi eserleri de gezin.
* Malum Bolu aşçılarıyla ünlü, birbirinden lezzetli yemeklerinin tadına mutlaka bakın, kabaklı gözleme, paşa pilavı, Bolu kuzu güveç, palize, katık ve gırma börek deneyebileceğiniz orijinal lezzetlerden yalnızca birkaçı. Leziz ev yemekleri için fırsatınız olursa Mengen ilçesini ziyaret edebilirsiniz.
* Dağ tatillerinin olmazsa olmazı sıcak şarap ve sucuk ekmek ikilisini kesinlikle atlamayın.
* Bolu tereyağı, kaymak ve çam balından oluşan yerel lezzetlerin tadına mutlaka bakın, hatta sevdiklerinize hediye etmek için de bunlar arasından alışveriş yapın.
* Bolu’ya gelip de Bolu çikolatası tatmamak olmaz; fındık, yer fıstığı, antepfıstığı, ceviz ve badem gibi kuru yemişlerden üretilen krokanın çikolata ile birleşmesinden doğan müthiş lezzet Bolçi çikolatası sadece Bolu’nun değil ülkemizin de en lezzetli çikolatalarından, arkadaşlarınıza da götürmek isterseniz hediyelik kutularda da bulunmakta.
* Bolu’dan sevdiklerinize hediye etmek için mis kokulu çam kolonyası da satın alabilirsiniz.
Sevgiyle ve kar beyaz tatil rotaları için Ege Fısıltılarını takipte kalın diyorum….