Şirince’yi tanıyalım..

Ege dediğimizde hemen aklımıza turizmin merkezi olmuş, eğlencesi bol tatil yerleri geliyor.

Oysa saklı kalmış, sakinlikten bolca nasibini almış, özlediğimiz doğallıktaki yerel tatları bulacağımız huzur kokan ne güzel köyleri var, gelin birlikte bu köylere yolculuk yapalım.

Kim bilir belki de şimdiden tatil rotanızı çizmeye başlarsınız.

Şirince Köyü

İzmir Selçuk’a bağlı Ege Bölgesi‘nin en önemli gezi rotalarından biri. Mis kokulu meyve ağaçlarıyla, zeytinlikleriyle, adeta çevrelenmiş bir dağ köyü olan bu köy adına yakışır gibi Şirince.

Geçmişten günümüze tarihi dokusunu korumuş iki katlı Rum evleri ve taş sokakları ile kendinizi tarihi bir filmin setinde gibi hissedebilirsiniz.

Şirince’ye Nasıl Gidilir.?

İzmir Selçuk’a 8 km, Efes Antik Kenti’ne 12 km, Kuşadası’na 30 km, İzmir’e ise 85 km, İstanbul’a 635 km, Ankara’ya ise 649 km uzaklıkta. Şirince’ye ulaşmak için otobüs, özel araç, tren, dolmuş gibi seçenekler kullanılabiliyor.

İzmir’den Şirince’ye İzban ile ulaşım Şirince’ye en hızlı ve ekonomik ulaşım yöntemlerinden biri. Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy’e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu’ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak.

İzmir’den Şirince’ye trenle ulaşım için Basmane Tren Garı’ndan, Denizli yönüne giden tren ile Selçuk İstasyonun da inip Selçuk merkezde bulunan dolmuşları kullanabilirsiniz.

Özel araçla ulaşımı tercih ederseniz, İzmir-Aydın Otoyolu üzerinden hızlı ve konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.

Eğer Hava Yolunu Kullanarak Şirince’ye Gitmek İsterseniz

İzmir Adnan Menderes en yakın havalimanı.

Havalimanından İzban ya da İzmir-Denizli trenine binerek Selçuk’a gidip oradan dolmuşları kullanarak da köye varmanız mümkün.

Şirince’de Neler Yapabiliriz.? Hadi Gelin Gezilecek Yerlere Göz Atalım.!

Merkezindeki köy pazarında bol çeşit ev yapımı sabun, el işleri, zeytinyağı ürünleri satılıyor.

Ayrıca Şirince’nin meyve şarabı çok meşhur, her çeşit meyve şarabının satılıp tadıldığı şarap evleri görülmesi gereken yerlerden.

Köyün kuzeyindeki Hodri Meydan Kulesinden harika köy manzarasını da seyredebilirsiniz.

Biraz yoruldunuz mu? sıcak kum üzerinde, ağır ağır pişmiş şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesi içmeye ne dersiniz. Mola vermek istediğiniz bir çok mekan da Kum da Kahve keyfiyle dinlenebilirsiniz.

Şirince’ye yaklaşık 2 km uzaklıktaki doğa ile iç içe kurulu, tamamı bilime adanmış, dünyanın dört bir yanından öğrenci ve hocaların matematik yaptığı Nesin Matematik Köyü, gezilebilecek yerlerden.

St. John Baptist Kilisesi, çeşmeli bir avlu içinde bulunan bu kilisenin ortasında Meryem Ana heykeli bulunmakta ve bu  küçük havuz ziyaretçiler tarafından dilek havuzuna dönüştürülmüş,

dış bahçesi de muhteşem bir manzaraya sahip.

Şirince Taş Mektep Müzesi Haftanın her günü açık olan bu müze de Tazminat ve Osmanlı yenilenme süreci ile birlikte Cumhuriyet dönemi eğitim sisteminin izleri obje, fotoğraf ve belgelerle sunulmakta.

Arnavut kaldırımı döşeli ve ağaçlı bir yoldan gidilen, Nişanyan Evleri’ni de görmeden dönmeyin.

Biraz Acıktık Gibi, Peki Şirince’de Ne Yenir.? Gözleme, börek çeşitleri ayak üstü atıştırmalıklardan.

Bunun dışında kebap çeşitleri ve deniz ürünlerini, farklı lezzetleri ile tadabileceğiniz restaurantlar da mevcut.

Dimitrios Restaurant, Şirince Artemis Restaurant ve Nişanyan Hotel bunlardan bazıları.

Günübirlik gelip de yeterince gezemedim diyorsanız, bütçenize uygun, çeşitli butik otelleri ve pansiyon alternatifleri olan bir yer Şirince.

Konaklamak için Nişanyan Hotel, Sihirbazın Evi, Güllü Konakları bunlardan bazıları.

Sizlerin de Şirince ile ilgili gezi notlarınız varsa yorum kısmında bizimle

Paylaşır mısınız?

Bir sonra ki rotamız?✈️??

Bademli Köyü/İzmir-Dikili

Sevgiyle ve Ege Fısıltıları ile kalın..

Şule Beytekin