Deniz ve sakinlik olsun başka bir şey istemem mi dediniz?tamam o zaman rotamız İzmir’in mis gibi deniz kokan kasabası Sığacık.

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı aşırı sakin haliyle, yerli ve yabancı turistin tercih ettiği oldukça popüler şirin kasabamız, hatta bu halinden dolayı cittaslow ödülünün ülkemizde ki ilk sahibi ünvanına sahip Sığacıktayız.

      —>Cittaslow merkezi İtalya’da olan 1999 yılında kurulmuş, Uluslararası Belediyeler Birliğinin adıdır. “Sakin Şehir” anlamına gelmektedir. Cittaslow oluşumunun amacı, kentlerin küreselleşme sonucu değişiminin önüne geçmektir.

Gelenek ve göreneklerinin, doğal yapı ve mimarisinin belediyelerin ortaya koyduğu kriterlere uyularak korunmasıdır. Bu kriterler komite tarafından belirlenmekte ve bunlara uygunluğu kabul gören belediyeler birliğe üye olabilmektedir. 

28 ülkede 182 üyeye sahiptir.

Sığacık’a Nasıl Giderim: Sığacık İzmir’e 50 km, Seferihisar’a ise sadece 5 km uzaklıktadır. Ulaşım için özel aracınızı tercih ederseniz İzmir-Çeşme güzergahından otoyolun Seferihisar/Güzelbahçe çıkışından çıkın. Bu yoldan yaklaşık 20 kilometre sonra Seferihisar merkezine varmış olursunuz. Merkezden 15 dk. sonra Sığacıktasınız.

Uçakla veya otobüsle gelecekseniz İzmir/ Adnan Menderes Havalimanından dolmuşla 70km – 1saat sonra,

İzmir/Üçkuyular Garajı’ndan da İzmir-Seferihisar dolmuşları ya da hat otobüsüyle 52km-50 dk. gibi bir sürede Sığacıktasınız.

Sığacık’ta Neler Yapabilirim: Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi, Marinası, Sığacık Pazar’ı mutlaka gezilmesi gerek yerleri. Denk gelirseniz Kale Meydanı’nda yazın konserler de düzenlenmekte.

Eğer tarihle aranız iyiyse, zeytin ağaçları arasında kaybolmuş olan Teos Antik kentine bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

M.Ö. 1000 yıllarında Giritliler tarafından kurulmuş olan kent buraya ait en önemli tarihi değer.

Buradaki Dionysos Tapınağı en temel yapısı olma özelliğine sahip, ayrıca

Şarap Tanrısı Dionysos’a adanan en büyük tapınakmış, tapınak içinde halen daha konserler verilen amfi tiyatro da bulunmakta.

Hani huzur kokan sahil kasabası demiştik ya, Arnavut kaldırımlı, cumbalı, geniş avlulu, tahta panjurlu konakları olan sokaklarında kendinizi bir film setindeymiş gibi hissederek gezinti yapabilirsiniz.

Eğer tatiliniz pazar gününe denk gelirse, yerel Sığacık Pazarını görmelisiniz, tamamen yerli halkın üretimi ürünler kendileri tarafından satılmakta. Özellikle Sığacıklı hanımların hazırladığı çok fazla yiyecek tezgahı var.

Sığacık

Sığacık Kalesi: Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilen, limanın hemen yakınında ki kale. Kasaba bu kalenin içine kurulu olduğundan içini de gezmiş oluyorsunuz zaten.

Teos Marina: Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasıyla bağlantı sağlayan bir gümrük kapısı aynı zamanda. Sisam ile Sığacık arasında düzenli feribot seferleri buradan gerçekleştiriliyor. Restoranları, kafeleri ve marketleriyle Sığacık’a hayat veren eğlence noktalarından.

Büyük Ak kum Plajı: Merkeze 2,5 km uzaklıktaki plaj buraya kadar gelip de denizin de tadını çıkarayım diyenler için ideal, zaman zaman rüzgarlı olan plajdan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Sığacık’ta Nerede Konaklarım:

Sığacık’ta konaklama için her türlü bütçeye uygun pansiyon ve otel seçenekleri mevcut.

Tarihi evlerin bazıları kendinizi evinizdeymiş gibi hissedebileceğiniz şekilde pansiyon hizmeti vermekte.

Eğer otel konforundan vazgeçmem diyorsanız, Euphoria Aegean Resort & Spa, Club Resort Atlantis, Teos Ormancı Tatil Köyü ve Gardenya Butik Otel seçeneklerden bazıları.

Acıktık Dimi, Peki Sığacık’ta Ne Yenir:

Sığacık’ta Ege mutfağının muhteşem lezzetlerini tadabilirsiniz. Eğer deniz ürünlerini sevenlerdenseniz barbun, sardalya, gibi mevsimin en taze balıklarını tercih edebilirsiniz. Marina ve Kaleiçi’n de leziz mezeler ile birlikte balık tercih edebileceğiniz uygun menülü restoranlar var.

Deniz ürünü dışında kebap, saçta tazecik pişen, otlu izmir tulumu peynirli ve daha bol çeşidiyle gözleme ve zeytinyağlılar hemen hemen her yerde rahatlıkla bulabilecekleriniz.

Kale İçindeki kafelerde çay, kahve molası verebilir, sarma ve börek ile tatlandırabilirsiniz.

Limandaki pastaneden sakızlı ve karadutlu dondurmanın tadına bakmayı unutmayın.

Sizlerin de Seferihisar/Sığacık ile ilgili gezi notlarınız varsa yorum kısmında bizimle

Paylaşır mısınız?

Bir sonra ki rotamız?✈️??

Ege Bölgesinin üçüncü

Büyük ili/Aydın

Şirince

Bademli

Kalem, Bademli Adaları

Yazılarımın üzerlerine tıklayarak okuyabilirsiniz..

Sevgiyle ve Ege Fısıltıları ile kalın..

Şule Beytekin